• 098-535-633, 098-712-360
  • Gregovica 24, 52100 Pula

Grupe

 Naše grupe otvorene su svim zaljubljenicima u ples i onima koji to žele postati. Prije upisa dobrodošli ste na besplatni probni sat kako bi uz naš savjet izabrali grupu i plesni stil koji vama ili vašoj djeci najbolje odgovara.

Moderan ples

MINI grupa 

To je grupa djece predškolske dobi, od 4 do 7 godina. Plesni sat je sastavljen tako da djeca usvoje motoričke sposobnosti, orijentaciju u prostoru, elastičnost, prve plesne korake (ballet) i koreografiju. U satu plesa djeca se nauče kreativno izraziti kroz igru, kroz razne asocijacije i improvizacije koje pobuđuju dječju maštu. Osim toga nauče koristiti prostor tako da se kreču u više direkcija: u krugu, u koloni, dijagonali, u vrsti, itd. Važna je i socijalizacija u društvu, djeca uče imati poštovanja prema drugoj djeci, prihvatiti razlike, biti prijatelji.

YOUTH grupa

To je grupa djece od 7 do 9 godina. Plesni sat je sastavljen od vježbi za razvijanje motorike, vježba za istezanje i jačanje mišića, elemenata gimnastike, plesnih tehnika modernog plesa (jazz dance, suvremeni) i balleta, kretanja u kratkim zadanim elementima kroz dijagonalu i na centru prostora, te uče koreografiju na razne zadane teme. 

JUNIOR grupa

To je grupa djece od 11 do 14 godina. Plesni sat je sastavljen od vježbi za razvijanje motorike, vježba za istezanje i jačanje mišića, elemenata gimnastike, plesnih tehnika modernog plesa (jazz dance, suvremeni, moderan…) i balleta, kretanja u zadanim elementima kroz dijagonalu i na centru prostora, kao što su to pirouette, razni skokovi i ostali elementi plesa, te uče koreografiju na razne zadane teme. 

SENIOR grupa

To je grupa djece od 14 do 18 godina. Plesni sat je sastavljen od vježbi za razvijanje motorike, za istezanje i jačanje mišića, elemenata gimnastike, plesnih tehnika modernog plesa (jazz dance, funky jazz, suvremeni, moderan…), i baze balleta, kretanja u zadanim elementima kroz dijagonalu i na centru prostora, kao što su pirouette, razni skokovi i ostali elementi plesa, te uče koreografije različitih stilova plesa.

ADULT grupa

To je grupa odraslih od 20+ godina, u tu grupu spadaju svi oni koji su u kategoriji odrasle dobi, zaposleni, studenti…a žele se rekreativno baviti plesom i usput ojačati i istegnuti svoje tijelo i na kraju opustit se i plesati. Sat plesa je sastavljen od raznih vježbi za jačanje mišića (npr. pilates), istezanje, koordinacije, kardio vježbi, ponekad se vježba i u paru, te na kraju plesnog sata uči se koreografija, naravno u skladu sa mogućnostima grupe, i na različite teme. 

Ballet

BALLET MINI

To je početna grupa baleta za djecu od 7 do 10 godina. Na satovima baleta djeca usvajaju baletni rječnik i osnove baletne tehnike. Kroz vježbe koje se izvode na podu, na štapu i na sredini, rade na snazi, fleksibilnost, koordinaciji, orijentaciji u prostoru i disciplinu.

BALLET JUNIOR POČETNI I SREDNJI LEVEL

Početna grupa junior od 11 do 18 godina na satovima baleta usvajaju baletni rječnik i osnove baletne tehnike. To je početna grupa baleta za djecu od 7 do 10 godina. Na satovima baleta djeca usvajaju baletni rječnik i osnove baletne tehnike. Kroz vježbe koje se izvode na podu, na štapu i na sredini, rade na snazi, fleksibilnost, koordinaciji, orijentaciji u prostoru i disciplini. Srednji level grupa juniora od 11 do 18 godina podrazumijeva djecu koja već imaju usvojene osnove baletne tehnike i nastavljaju sa preciznijim izvođenjem plesnih elementa i usvajanjem novih.

BALLET ADULT

To je program baleta za odrasle, od 20+ godina, predviđen je za osobe koje se žele rekreativno baviti baletom i nemaju nekog predznanja, ili imaju već neku osnovu baleta ili osnove neke druge plesne tehnike. Sat je baziran na elementima i segmentima klasičnog baleta i to sa vježbama u podu i na štapu. Svi polaznici osim što mogu usvojiti osnovne baletne tehnike, ojačati muskulaturu, istegnuti se, mogu na taj način bolje upoznati svoje tijelo, razviti ravnotežu, muzikalnost, disciplinu i fokus, kondiciju, i proširiti svoja znanja o baletnoj umjetnosti.

-------------------

Za sve grupe, bez obzira da li se radi o baletu ili modernom plesu najvažnije je da, osim uvježbanosti tijela za određenu vrstu plesa, usvoje muzikalnost, kreativno izražavanje, da steknu samopouzdanje, poštovanje prema drugim sudionicima u grupi i prema učiteljici. Da kroz disciplinu u radu steknu i neke radne navike koje će naravno koristiti i za druge aspekte u privatnom životu. Ono što je isto važno je da na kraju steknu i sportsko ponašanje, jer bez obzira što je ples umjetnost postoje i natjecanja na kojima je prisutan i taj element sporta i zbog toga postoje i neka nepisana pravila kako se treba ponašati prema drugima sudionicima.

Ples je umjetnost jer razvija kreativnost i maštu, tijelom piše priču u jasnom ili apstraktnom obliku. 

Ples je sport jer svaki plesač mora izvježbati svoje tijelo do savršenstva, natječe se i ima taj kompetitivni karakter. 

I na kraju ples je meditacija, jer dok plešemo prepuštamo se glazbi, ritmu, opuštamo se i ne razmišljamo.