• 098-535-633, 098-712-360
  • Gregovica 24, 52100 Pula

Instruktori

Tatjana Samuele Ban

Tatjana Samuele Ban je plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja u plesnom studiju Art Dance, te voditeljica i direktorica KUD-a „TASA“.

Od četvrte godine kreće sa treniranjem gimnastike i ritmike, kasnije nastavlja sa modernim plesom i baletom u klasi Sergio Donati-a. Plesnu edukaciju stječe na raznim radionicama modernog plesa (jazz dance, funky jazz, MTV, Urban), suvremenog plesa (razne tehnike suvremenog: Limon, Graham, Cunningham, horton, kontakt improvizacija, improvizacija) i baleta kod raznih plesnih pedagoga. Uz uspješnu suradnju i poznanstvo sa baletnom pedagoginjom Sabrinom Rinaldi iz Ariston Proballeta (Sanremo-Italija) nastavlja i redovno obrazovanje u baletnoj tehnici. Paralelno završava kao operativni trener za moderan ples pri Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta u Novom Sadu.

Od 1993.-2004. god. radi  kao voditeljica plesa u plesnom studiju Stellium. 2005g. se osamostaljuje i kreće u osnivanje KUD „TASA“, u sklopu kojeg je plesni studio Art Dance. Od 2008.god. Međunarodni je sudac u IDF federaciji plesa, organizator Svjetskog prvenstva u sportsko modernim plesovima u Puli 2008., 2014. i 2018. god. Organizator je već tradicionalnih nastupa Art Dance-a u INK-u u Puli, ukupno 27 plesnih produkcija u kojoj nastupaju svi članovi studija i njihovi gosti.

2004.g. sudjeluje na Platformi mladih koreografa sa projekt koreografijom „Influence“.

Koreografirala je i režirala predstave:„Me, Myself and She“, „Riješimo sve plesom“, brojne mjuzikle kao „Grease“, „Cabaret“, „Phantom of the opera“.., koreografirala je više od 400 koreografija koje su sudjelovale na raznim smotrama i natjecanjima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Španjolskoj, Vel. Britaniji, Srbiji,.... U INK-u u sklopu dramske radionice radila je  kao voditelj scenskog pokreta i koreografirala je u predstavama „Putevima glagoljaša“, „Šifra tata“...

Kao koreografkinja i voditeljica od 1993. do 2018. sa svojim je grupama, solistima i duetima osvojila više 150 nagrada (1., 2., 3. mjesta). 2003. godine dobiva priznanje od Hrvatskog sabora kulture za svoj rad i doprinos plesnoj kulturi.

Kroz godine plesnog dijelovanja svojim je entuzijazmom i ljubavi prema plesu motivirala i učila prve plesne korake više od 1500 dijece i odraslih. Mnoge njene učenice su kasnije nastavile sa plesnom karijerom i sada su profesionalne koreografkinje i plesne pedagoginje.

Lena Habalija

Plesačica, koreografkinja i voditeljica u PS Art Dance. Po struci magistra Kineziologije. Rođena 10.01.1989 u Bjelovaru.

Njezino plesno iskustvo započelo je u njemačkoj u dobi od 5 godina.

Polaskom u osnovnu školu upisala se u plesnu školu na satove baleta. Tadašnja voditeljica iz engleske provodila je program ,,Royal Acadamy of Dance“, program klasičnog baleta koji plesačima pruža mogućnost polaganja ispita iz pojedinih stupnjeva pred stručnom komisijom iz engleske.

Prepoznavši talent, želju i strast voditeljica ju je pozvala da se uključi i u druge plesne stilove koji su se u plesnom studiju nudili. Izmeđuostalog Jazz dance i step dance.

Tokom srednje škole je u slobodno vrijeme počela sama koreografirati, pokrenula grupu cura iz škole koje su se van nastave nalazile uvježbavati plesne koreografije za školske priredbe. Zatim joj se otvorila prilika da u jednom sportskom klubu preuzme voditi grupu cura u smjeru Jazz dance i MTV dance.

Sa završetkom srednje škole odlučila se vratiti u Hrvatsku i upisati kineziološki fakultet u Zagrebu. Tokom studija plesala je i usavršavala svoje plesno znanje kod Lidije Iveković u Plesnom Studiu Escape, te nastupala na raznim eventima, u glazbenim spotovima, reklamam i kao navijačica košarkaške ekipe Cibona u ,,Cibonetama“.

Nakon završenog fakulteta u Zagrebu seli u Pulu gdje se priključuje radu plesnog studija Art Dance prvo kao član, s vremenom i kao pomoćna trenerica i na posljetku kao voditeljica. S Art Danceom sudjeluje i nastupa na svim važnim eventima, izmeđuostalog na natjecanjima i ljetnim predstavama.

Sabrina Rinaldi

Sabrina Rinaldi je profesionalna balerina, koreografkinja i plesna pedagoginja te već dugi niz godina surađuje s plesnim studiom Art Dance.

Sabrina je svoje plesno znanje usvojila i razvijala na Akademiji Dance J. Mayer - Pariz Opera i Teatro Regio Torino Italija.

Ona je co-direktor plesnog društva Ariston Proballet i ujedno i organizator Premio Internazionale Danza Giovani citta di Sanremo u Italiji i ljetne intenzivne Proballet radionice u Puli i Rijeci. Bila je gost predavač na različitim plesnim školama i plesnim akademijama u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj i SAD-u. Radila je kao profesionalna balerina i plesala glavne uloge u klasičnim i modernim izvedbama u različitim kazalištima i plesnim društvima, izmeđuostalog u Staathsteater Karlsruhe u Njemačkoj, Staatstheater St. Gallen u Švicarskoj, Ballet de Nancy Francuska, i Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te u kazalištu u Ukraijini u Lvivu. Još uvijek aktivno sudjeluje u plesnom društvu, proteklih nekoliko godina bila je gost umjetnik u SAD-u i diljem Europe nove generacije podučava balet. Izmeđuostalog je i sudkinja na međunarodnim plesnim natjecanjima.